top of page

 

Claudia Cottone

IMG_6179.jpeg

Dit ben ik!

Ik ben geboren in Milaan in 1966 met een passie voor talen en koken.

Na de middelbare school werkte ik twee jaar op een kantoor in het Franstalige gedeelte van Zwitserland, maar het enige wat ik leuk vond was in het Frans te converseren met mijn collega's in Genève. Toen vertrok ik naar Londen om mijn kennis van de Engelse taal te verbeteren.

Mijn eerste baan in London was in een restaurant in Amerikaanse stijl, waar ik ongemerkt mijn carrière in de horeca begon. Mijn eerste opdracht was het bereiden van salades. Hier begon mijn avontuur in de horecasector, waar ik langzaam maar zeker alle facetten van leerde kennen: de keuken, het restaurant, het hotelmanagement. Het plan was om zes maanden werkervaring op te doen in Londen, maar daar bleef het niet bij.  Ik bleef in Engeland wonen en verhuisde van Londen naar Canterbury, en toen naar Milton Keynes. Na vijf jaar keerde ik tenslotte terug naar Italië, met mijn Diploma of Proficiency in English van de British Council op zak en met aanzienlijk meer culturele bagage.

In mijn vaderland deed ik gedurende twee jaar ervaring op in verschillende restaurants. Toen tekende ik een arbeidsovereenkomst voor een baan in Miami, Florida, en liet opnieuw alles achter me. Hier begon mijn Amerikaanse avontuur, dat in totaal zeven jaar zou duren. In die periode ontstond mijn droom om een restaurant te openen met een puur Italiaanse keuken en verbeterde ik mijn kennis van de Spaanse taal.

De geboorte van mijn twee kinderen en de scheiding van mijn partner in Amerika brachten mij opnieuw naar Italië, waar ik een nieuwe arbeidsmarkt ontdekte: de vertaalbranche en het talenonderwijs van Italiaans aan buitenlanders.

Inmiddels heb ik veel ervaring opgedaan in de vertaal- en talencursussenbranche..

Maar het leven heeft nu eenmaal altijd verrassingen voor ons in petto. Tijdens een studiereis in Spanje ontmoette ik mijn knappe Nederlandse vriend waarmee ik in 2013 besloot Italië opnieuw te verlaten en naar Nederland te verhuizen. Wat nam ik mee? Mijn ervaring en het verlangen om mijn kennis met anderen te delen.

Schipholweg 103

2316 XC Leiden

claudia.cottone@gmail.com

Tel: 06 375 43 897

BTW: NL00295035B64

KVK: 65110927

Flavicon_Ciao-01.png
  • Facebook
bottom of page